utorok 10. apríla 2018

Tekvicovo-mrkvový koláč

   Ahojte, po dlhom čase som sa rozhodla niečo upiecť. No kedže som milovník zdravej stravy a cvičenia, rozhodla som sa upiecť jeden relatívne zdravý koláč. Pôvodný recept tohto koláča som našla z cukety ale kedže sme ju doma nemali tak som sa ju rozhodla nahradiť tekvicou. Takže v tomto recepte si môžete tekvicu nahradiť hocičím čo máte radi, napríklad jablkom, hruškou či spomínanou cuketou. Dopredu vám chcem povedať, že mrkvu ani tekvicu v koláči nie je nejak extra cítiť, len dodávajú tomuto koláču dokonalú chuť (nie všetko zdravé je vždy hnusné).

POTREBUJEME:

3 ks vajec
1 hrnček kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/4 hrnčeku oleja
2,5 hrnčeka maslovej tekvice
1 hrnček mrkvy
2 hrnčeky špaldovej múky polohrubej
1 hrnček pšeničnej múky hladkej
1 balíček kypriaceho prášku
1 čajová lyžička sódi bikarbóny
1 polievková lyžica kakaa
strúhaný kokos

POSTUP:


1. Cuketu a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance
2. Vajcia, cukor a vanilkový cukor dobre vyšľaháme
3. Pridáme olej, cuketu, mrkvu, múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao
4. Všetko spolu vymiešame (približnú konzistenciu koláča môžete vidieť na fotke, nemala by byť ani hustá ani riedka)
5. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 170 stupňov 30 minút
6. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a potrieme džemom
7. Na vrch posypeme strúhanú horkú čokoládu  a kokos

Dúfam, že vám bude koláč chutiť a že vás inšpiruje k zdravšej strave
                                                                                                 -The Girl With Yellow Umbrella

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára