piatok 2. februára 2018

10 tipov pre krajšie rána

Ahojte, mnohí z vás si ani neuvedomujú, ako sú rána v našom živote dôležité. Väčšinou pod pojmom ráno vidíme nepríjemné vstávanie, nestíhanie a stres. Ale keby sa na to pozriete trošku z iného uhlu, uvidíte krásny začiatok každého dňa. To aké ráno si spravíte, taký bude aj váš deň. Tak prečo by sme ten deň nemohli začať pozitívne a produktívne? Áno, na prvý pohľad je ťažké si predstaviť, že rána môžu byť aj pekné. Ale všetko je to vlastne len o myšlienkach, o prístupe. Niekto môže mať krásne ráno plné pohody a iný klasické nestíhacie ráno plné stresu. Závisí to len od Vás, aké ráno si spravíte. A ja Vám teraz ukážem pár tipov, aby to vaše ráno bolo aspoň o trošku krajšie.

HUDBA 

   Pustite si hudbu, ktorú milujete. Spievajte, tancujte alebo si pri nej len tak poskakujte po izbe. Majte ju zapnutú, kým sa budete maľovať, či pri robení raňajok. Počúvajte hudbu, ktorá Vás robí šťastnými. A ak nemáte náladu na výber vašich pesničiek, tak si zapnite rádio. Ranné šou na Europa 2 určite stojí za to. Lebo takú partiu bláznov nenájdete len tak hocikde. A oni určite vedia, aj to najhoršie pondelkové ráno spraviť aspoň trošku znesiteľnejším.

KÁVA

    Samozrejme vec, ktorá neodmysliteľne k ránu patrí. Dokáže prebudiť a svojou vynikajúcou vôňou opantá vaše zmysli. Nič nie je na ráno dokonalejšie ako šálka kávy. Ale raz za čas pre zmenu môžete skúsiť aj "iný šálok kávy". A tým myslím koefeínové nápoje, ako je Caro či Ranna Káva. Majú vynikajúcu chuť a vynechanie kofeínu, aspoň raz či dvakrát do týždňa vášmu zdraviu len prospeje.



KNIHA

   Pozitívne myšlienky v dobrej knihe môžu zmeniť celý váš deň. Áno, na knižku cez pracovný deň čas nie je. Tak aspoň cez víkend si vyhraďte ráno na len  tak pohodové čítanie obľúbenej knižky s kávou v ruke. Čítať môžete rôzne knihy od motivačnej literatúry, po vaše obľúbené knihy či knižky v inom jazyku, čím sa naučíte novú slovnú zásobu a zlepšíte si samotné chápanie iného jazyka. Ak patríte medzi tých, čo neuprednostňujú čítanie kníh, tak si prečítajte časopis alebo nejaký článok na blogu.


ZDRAVÉ A CHUTNÉ RAŇAJKY

   Raňajky sú základ a nemali by ste ich nikdy vynechávať. Najlepšie je ak si pripravíte niečo zdravé a chutné. Výborným tipom je ovsená kaša alebo lievance s ovsenými vločkami. K takýmto zdravím a chutným raňajkám ešte pridajte nejaké to ovocíčko alebo kúsok horkej čokolády a máte pripravené úžasné raňajky.


UROBTE ASPOŇ JEDNU VEC, KTORÁ VÁS UROBÍ ŠŤASTNÝMI

   Každý z nás máme veci ktoré milujeme ale nejak na to nemáme čas. Vždy sa nájdu veci ktoré sú dôležitejšie, ktoré ,musíme urobiť a potom nie je čas na to čo nás robí šťastnými. Tak si skúste aspoň cez niektoré víkendové ráno na niečo takéto nájsť čas. Dajte si dlhú prechádzku z vašim psíkom či pozrite váš obľúbený seriál.


BUĎTE VĎAČNÝ
   Vďačnosť je v našom živote neuveriteľne dôležite. Viem teraz si vravíte za čo mám ďakovať? A prečo by som to mal/a vôbec robiť? V prvom rade vám to pomôže sa cítiť šťastný a pozitívne naladení. Lebo keď si každé ráno uvedomíte čo všetko máte pocítite veľkú vďačnosť. A navyše čím viac budete za niečo ďakovať tím viac vás budú napadať nové veci za čo ďakovať. A teraz za čo by ste mali ďakovať. Ďakujte za všetko, ďakujte za slnečné ráno, za krásne strávený včerajší deň z priatelmi. Za hocičo čo vás robí šťastím.

CVIČTE

   Dajte si ráno 10 minútové cvičenie. Cvičenie vás ráno prebudí a naladí do nového dna. A navyše budete mat vďaka nemu pocit že ste pre seba už niečo spravili. Zacvičiť si môžete buď nejakú 30 dnovú challange alebo rôzne cviky z internetu.  A aj vďaka týmto 10 minútam každý deň sa vaše telo začne postupne spevňovať.


PREČÍTAJTE SI MOTIVAČNÝ CITÁT

   Táto činnosť vám ráno zaberie maximálne 3 minútky času a prebudí vo vás pozitivitu na celý deň. Na internete nájdete rôzne stránky, kde máte každý deň nové motivačné motto či citát. Napríklad na instagrame: growthsk . Tento instagramový profil som objavila len nedávno, ale určite stojí za vaše pozretie. Na tomto profile nájdete aj rôzne otázky na zamyslenie.Toto si na tomto profile cením asi najviac. Už to nebude len o myšlienkach iných. Už sa aj vy sami budete zamýšľať a hľadať svoj vlastný názor.


SPRAVTE SI VLASTNÝ WELLNESS

   Tento tip sa týka hlavne víkendových rán. A u mňa sa týka hlavne nedele. Milujem nedele už len kvôli tomu, že je to deň s časom pre mňa. Spravte si kúpeľ, nalakujte nechty, dajte si masku na tvár.. Existuje veľa spôsobov, ako sa zregenerovať do nového týždňa. A táto regenerácia je nesmierne dôležitá.

PLÁNUJTE


    Naplánujte si ráno celý váš deň. Potom sa vám nebude môcť stať, že zabudnete na tie podstatné veci. Ja si najradšej plánujem nedeľu ráno a robím si plány na celý nasledujúci týždeň. A keď sa na druhý deň ráno pozriete čo všetko ste splnili hneď budete mať zo seba lepší pocit. A postupným plánovaním začnete dosahovať ciele, v ktoré ste ani nedúfali.

Ak vás napadajú ešte nejaké typy kľudne mi ich napíšte do komentáru. Ďakujem za prečítanie článku a prejem vám krásny deň.
                                                                                -The Girl With Yellow Umbrella

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára