piatok 12. januára 2018

Motivácia do roku 2018

    Nový rok. Nové zážitky. Nové ciele. Ďalšia šanca zažiť ten najlepší rok vášho života. Samozrejme, každý deň máte šancu zmeniť svoj život, ale nový rok je na to najideálnejší. A prečo? Všetko sa zdá akoby išlo odznova. Akoby hodiny boli vynulované a pustené odznova. Ale ono to nie je úplne tak.  Nie je dobré začať rok s tým, že neberieme do úvahy, čo bolo a za každú cenu chceme ísť ďalej. Niekedy potrebujeme tie skúsenosti zo zlých rokov. Potrebujeme tie rozchody, uplakané noci či nesprávne rozhodnutia. Potrebujeme to ponaučenie do nového roka. Zlé veci budú prichádzať stále. Nech sa už budete akokoľvek snažiť, vždy tu bude niečo, čo sa pokazí. Ale princípom života nie je sa týchto udalosti báť, smútiť, či sa im vyhýbať. Princípom života je si vziať ponaučenie. Bez všetkého toho zlého, aby sme to neboli tými osoba, čo teraz sme. Takže sa skúste na každý problém pozrieť z tej dobrej stránky. A aj v tom najväčšom utrpení sa snažte vidieť ponaučenie.

Ako prežiť tento rok čo najlepšie?


1. ROBTE, ČO VÁS BAVÍ

Toto je jeden z najdôležitejších bodov k tomu, aby ste tento rok využili na 120 percent. Najlepšie, čo môžete robiť, je zdokonalovať sa v tom, čo vás baví a nie len v tom, čo musíte robiť. Skúste si nájsť prácu, ktorá bude zahŕňať niečo, čo vás bude aj baviť. Ak radi fotíte, tak choďte do toho. Trénujte a fote na svadbách či stužkovej. Ak máte radi kreativitu, tak pracujte v kvetinárstve. Ak šport, pracujte vo fitku. Netrávte zbytočné hodiny života niečím, čo vás nebaví.




2. NEBOJTE SA RISKOVAŤ

   Risk je zisk. To sa v našich životoch potvrdzuje nesmierne veľakrát.  Ak máte príležitosť, choďte tam, kde vás ťahá vaše srdce. Či už ide o cestovanie, či robenie toho, čo vás baví. Vrhnite sa na každú príležitosť, ktorú budete mať. Lebo možno práve táto príležitosť môže zmeniť celý váš život.



3. STRAVUJTE SA ZDRAVO A CVIČTE

Teraz tu nevravím o hodinách týždenne strávených v posilke a šalátových dietach. Ide len o to aby ste sa cítili dobre vo vlastnom tele. Dajte si detox, choďte si párkrát zabehať, či si spravte chutnú zdravú večeru. Spravte proste niečo pre svoje telo. To, čo to bude je už len na vás.


4. DOPRAJTE SI ODPOČINOK

Dostatočne spite, doprajte si teplý kúpeľ, či večer strávený len tak leňošením. Pozrite si film, spravte si pukance. Spravte hocičo, čo vás dostane do fáze oddychu a relaxácie. Možno si ani neuvedomujete, ale táto fáza je veľmi dôležitá, aby ste sa z toho všetkého nezosypali. Takže si každý deň doprajte aspoň 1 hodinku strávenú relaxom.


5.BUĎTE VĎAČNÝ

Toto je vec, ktorú si veľa ľudí neuvedomuje. Vďačnosť je veľmi dôležitá v našich životoch. Sama som to začala vnímať, keď som si každý deň do diáru zapisovala za čo som vďačná. Bola som prekvapená, že som dokázala na rok zapísať vyše 400 vecí za čo som vďačná. Každý večer, keď si to zapisujem pocítim šťastie za to, čo sa v mojom živote deje. Je krásne si na konci roka prečíta,  čo všetko vás urobilo štastnými. Vtedy uvidíte tých 365 pozitívnych zábleskov roka.


6. PLÁNUJTE

Bez plánu sa cieľ dosahuje len veľmi ťažko. Poctivo si naplánujte všetky body, ktoré budu viesť k dosiahnutiu vášho cieľa. Plánujte si voľný čas a pracovné povinnosti. Takto na to skôr nezabudnete a váš ciel budete mať vždy pred očami.

7. USMIEVAJTE SA A BERTE ŽIVOT POZITÍVNE

S úsmevom je život hneď krajší. Niekedy sú v živote ťažké situácie a mi musíme použiť všetok náš optimizmus a pozitívne myslenie, aby sme sa cez to preniesli. A navyše s úsmevom na tvári je každý hneď krajší :)

Dúfam, že vás tento článok nakopol do toho, aby ste zažili ten najlepší, najkrajší a najšťastnejší život vášho života. Ak máte tiež nejaké rady, ako zažiť ten najlepší rok, tak mi ich napíšte do komentáru. Ďakujem za každé vaše prečítanie.
                                                                                - The Girl With Yellow Umbrella

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára