pondelok 17. apríla 2017

MODRA VELRYBA-samovraždy deti

     V posledných dňoch je na internete veľmi skloňovaná téma MODRÁ VEĽRYBA alebo  zobuď ma o 4:20. Na svete kvôli tejto hre zomiera stále viac a viac detí, a preto som sa rozhodla ďalej šíriť informácie o tejto hre, aby sa zachránilo čo najviac detí. A aby si ľudia uvedomili, aká je táto hra nebezpečná a v žiadnom prípade ju nezačali hrať. Do tejto hry sa najčastejšie zapájajú osamelé deti so sklonom k depresiám. A kedže v dnešnej dobe si veľa mladých ľudí ubližuje, režú si žili a uvažujú nad samovraždou, tak táto hra ich môže definitívne zabiť. Takíto ľudia by v skutočnosti zomrieť ani nechceli, len si prechádzajú zlým obdobím, ale táto hra ich dokáže za 50 dní tak zmanipulovať, že sa naozaj pokúsia o samovraždu. Preto si dávajte veľký pozor na túto hru a v žiadnom prípade ju nehrajte.

Čo je to MODRÁ VEĽRYBA?

    Pred niekoľkými mesiacmi sa začala ruskými sociálnymi médiami šíriť hra s názvom MODRÁ VEĽRYBA  alebo zobuď ma o 4:20. Ide o hru, ktorá vás doslova motivuje k tomu, aby ste spáchali samovraždu. Táto hra trvá 50 dní, počas ktorých budete mať plniť rôzne úlohy. Každý deň jednu a najhoršou úlohou je spáchať samovraždu. Každú úlohu musíte odfotiť, natočiť na video alebo hocijako inak zdokumentovať a dokázať, že ste ju spravili. Pripojiť sa na túto hru je veľmi jednoduché stačí, ak prídete na ruskú sociálnu sieť VKontakte, ale hra podľa viacerých zdrojov funguje už aj na faceboku. stačí pridať príspevok s názvom hry. Potom čakáte, kým sa vám ozve takzvaný kurátor hry, ktorý bude od vás chcieť vaše osobné údaje a následne vám bude posielať zadania úloh.





Kto za tým všetkým stojí, a prečo sa to deje?

     Podľa najnovších informácií za celým týmto projektom stoja skúsený hekeri, ktorí sa veľmi dobre orientujú v Dark webe. Na zmanipulovanie ľudí ( hlavne detí) používajú určité psychologické praktiky, ktoré sa tiež používajú v kriminálnej polícii. Pri registrácii do tejto hry  a v prvom kontakte s kurátorom o vás získa tento kurátor všetky vaše osobné informácie bez vášho súhlasu. Dokáže sa dostať k vašim heslám, fotkám a môže sledovať každú stránku, ktorú navštívite. Dokáže si o vás zistiť úplne všetko. A to kvôli tomu, že pri prvom chate s ozajstným ruským kurátorom sa automaticky stránka prehodí do Dark webu, čo znamená, že sa bude dať zistiť vaša IP adresa. Teraz si myslíte, že je už dosť zlé, že niekto má o vás všetky informácie, a presne vie, čo kedy robíte. Ale to nie je to najhoršie. Najhoršie je to prečo to títo hekeri robia.
Po prvej registrácií sa všetky vaše údaje dostávajú do obchodu na Dark webe. Od dátumu registrácie majú títo kurátori 50 dní na to, aby sa dieťa zabilo, a aby mohli predať jeho osobné informácie. Takže s osobnými informáciami ľudí sa obchoduje ešte skôr, ako človek zomrie. V momente, keď určitý človek zomrie, sú jeho informácie automaticky predané najvyššej ponuke v aukcii.


Všetkých 50 úloh:

1. Vyrežte si žiletkou do ruky "f57" a pošlite fotku kurátorovi
2. Zobuďte sa o 4:20 a sledujte desivé videa, ktoré vám kurátor pošle
3. Porež sa pozdĺž žíl, ale nie príliš hlboko,  len tri rezy, pošli fotku kurátorovi
4. Nakresli veľrybu na kus papiera a pošli fotku kurátorovi
5. Ak si pripravená/ý na to aby si sa stal "veľrybou" vyrež si do svojej nohy "ÁNO". Ak niesi, porež sa - potrestaj sa
6. Úloha s šifrou
7. Vyrež "f40" do svojej ruky, pošli fotku kurátorovi
8. Napíš " # i_am_whale" do statusu na svojom VK
9. Prekonaj svoj strach
10. Zobuď sa o 4:20 a choď na strechu
11. Vyrež veľrybu do svojej ruky a pošli fotku kurátorovi
12. Sleduj celý deň hororové videá
13. Počúvaj hudbu, ktorú ti kurátor pošle
14. Porež si peru
15. Pichaj do svojej nohy špendlíkom
16. Urob si niečo bolestivé, aby ti bolo zle
17. Choď na najväčšiu strechu, ktorú môžeš nájsť a stoj na jeho okraji
18. Stoj na kraji mostu
19. Vylez na žeriav alebo sa o to aspoň pokús
20. Kurátor preveruje tvoju dôverihodnosť
21. Rozprávaj sa s ďalšou "veľrybou" (s dalšími hráčmi) na Skipe
22. Choď na strechu a sadni si na jej okraj
23. Dalšia úloha so šifrou
24. Tajná úloha
25. Stretni sa s "veľrybou"
26. Kurátor ti povie dátum tvoje smrti a ti to musíš prijať
27. Zobuď sa o 4:20 a choď ku koľajniciam
28. Nehovor s nikým celý deň
29. Urob sľub, že si "veľryba"
30-49. Každý deň sa zobu o 4:20 a pozeraj hororové filmy, počúvaj poslanú hudbu a každý deň na sebe urob jeden rez žiletkou, hovor s "veľrybou"
50. Skoč z budovy. Vezmi si život...



Viac info na :
https://www.youtube.com/watch?v=rHLqRDNqRTQ
https://www.youtube.com/watch?v=9eWjl6PkmqE

 Viem, že na mojom blogu na takéto články nie ste zvyknutí, ale táto téma ma naozaj chytila za srdce a musela som vám o nej niečo viac povedať .Dúfam, že po prečítaní tohto článku už nikto z vás nebude chcieť ani vyskúšať túto šialenú hru. Budem rada ak tento článok zdielate ďalej, aby sa čo najviac ľudí dozvedelo o tejto hre, a aby sa do nej nezapájali.
                                                                                - The Girl With Yellow Umbrella

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára