štvrtok 9. februára 2017

Days in my life: Praha,Brno čast.1


  Ahojte v dnešnom článku plnom fotiek a zážitkov Vám ukážem môj výlet do Prahy. Aby to nebolo len o mojich zážitkoch, tak Vám ukážem aj typy na ubytovanie a pamiatky. Takže, či už sa chcete zabaviť na mojich zážitkoch alebo máte v pláne navštíviť toto krásne hlavné mesto Českej republiky. A hľadáte len inšpiráciu kam isť, tento článok je určite pre Vás. V prvom rade Vám asi ako každý slovenský turista, ktorý prvýkrát navštívil Prahu poviem, že je to prekrásne mesto plné čarovných miest. Nech už sa pozriete na ktorúkoľvek stranu centra Prahy, uvidíte staré krásne budovy. Každá budova je niečim výnimočná, či už architektúrou alebo postavením. Toto mesto jednoznačne stojí za navštívenie. Ale ak už sem idete, nebude Vám stačiť jeden alebo dva dni. Ak chcete vidieť Prahu poriadne, určite podniknite výlet aspoň na tie 3-4 dni. Tento článok bude rozdelení do dvoch príspevkov, lebo keby to mám všetko zhrnúť do jedného, tak to nebude mať konca.

UBYTOVANIE
  Ubytovanie v Prahe nemusí byť vždy len drahé. Áno, poviete si, že je to hlavné mesto, tak tam budú veľké ceny za ubytovanie. Ale na prekvapenie to tak nie je. Stačí len hľadať na rôznych zľavových portáloch. Ja som svoju prvú noc v Prahe strávila v krásnom hoteli Vyšehrad Castle Suite v centre starého mesta. Izba obsahovala kuchynku, dve izby a kúpeľňu, všetko v modernom štýle. Naša izba sa nachádzala na najvyššom poschodí, takže sme mali postarané o krásny západ slnka nad centrom Prahy. Okrem tohto úžasného výhľadu sme mali aj strešné okná, takže sme mohli večer ešte aj pozorovať hviezdy. A cena? 11 eur na osobu (samozrejme v zľave). Ak sa Vám podarí natrafiť na takú zľavu, ako sme mali my, tak Vám tento hotel jednoznačne odporúčam.
Ak hľadáte ešte niečo lacnejšie, tak to je internát. Najlacnejší internát v Prahe je Strahov ( na prvý pohľad to možno vyzerá ako patologické oddelenie, liečebňa alebo iní ústav :D ) Ale ak si chcete skúsiť typický život na internáte, tak je to priamo pre Vás. Ubytovanie je tu lacné a budete mať z toho určite zábavný zážitok. Lebo život na internáte nie je len tak a pri jednej prechádzke po chodbe môžete stretnúť toľko podivuhodných ľudí ako málokde. Takže ak sa považujete za človeka, ktorý k životu nepotrebuje veľa a chce zažiť nejaké to dobrodružstvo, tak Vám to vrelo odporúčam.

   Niekedy môže byť boj aj varenie. A to vtedy, keď prvýkrát používate dvojplatničku, a keď na gombíku, ktorým si nastavujete silu ohňa, sú zmazané označenia, kedy je to na najslabšom a kedy na najsilnejšom. Potom môžete variť cestoviny aj 2 hodiny...


   Ak patríte medzi ľudí, ktorý trávia na záchode dlhšiu chvíľku ( alebo sa chcete len pobaviť), tak na Strahove pre vás pripravili úžasný nápad. Na dvere každého záchodu pripravili vtip, ktorý sa pravidelne mení. Tak sa potom nečudujte, keď zrazu z vedľajšej kabínky započujete smiech :D


   Ak rozmýšľate ako stráviť dlhé večeri a nechce sa Vám trepať každý deň len do centra mesta, určite navštívte typický pub, ktorý sa nachádza pri každej budove. Áno je to rovnaký bar ako máte na Slovenku. Ale je jednoducho vysokoškolský. Určite vyskúšajte nejaké typické české pivo alebo ak patríte ako my k nie až takým nadšencom piva, tak vyskúšajte Frisko- je to niečo ako Radler a chutí to priam vynikajúci, majú ho v dvoch príchutiach ale najlepšie chutí ak si ich zmiešate :) A keď sa náhodou budete nudiť, môžete si zadarmo zahrať šípky.

Doprava
  Ak chcete pobehať celú prahu odporúčam Vám 24 hodinový lístok stojí 110 kč ( len tak na porovnanie jeden obyčajní lístok na metro stoji okolo 24 kč), ktorý platí na metro, tramvaj, autobusy a tiež Pražskú "zubačku". Vyznať sa v Metre vôbec nie je ťažké, keď viete kam idete. Všade sú tabule, ktoré Vám ukazujú podľa zastávok, na ktorú stranu sa máte postaviť, aby ste nenastúpili do iného smeru. Okrem toho všade nájdete aj mapky. Ale najlepšiu vec, ktorú môžete spraviť je si stiahnuť trasy metra, tramvajov a autobusov. Podľa tohto sa Vám bude najlepšie orientovať. 


  Jedna z najkrajších ciest, ktorú môžete v Prahe prejsť je cesta už spomínanou Pražskou "zubačkou". Ide z Petrínu do centra mesta. Počas pomalej ( a bohužiaľ aj dosť krátkej) ceste si môžete vychutnávať krásny výhľad na Prahu. Krajší výhľad je už hádam len z parku pri Strahove.

  V zime chodí každú pol hodinu a v lete aj častejšie. Ale určite stojí za to prísť skôr a rezervovať si miesto v prvom rade, lebo inak sa vo vašich krásnych fotkách budú nachádzať samí čínsky turisti.
  A snažte sa navštíviť tento dopravný prostriedok aj za dobrého počasia. Lebo keď bude hmla, tak dopadnete asi tak ako ja. Takže Vám odporúčam hlavne poobedňajšie hodiny.

Dúfam, že Vám tento článok trochu pomohol a v priebehu budúceho týždňa sa môžete tešiť na ďalšiu časť, v ktorej Vám ukážem pamiatky, krásne miesta, Karlovu univerzitu a jednu kaviareň. Dovtedy Vám prajem krásny deň plný šťastia a úsmevu :)
                                                                                              - The Girl With Yellow Umbrella

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára