streda 28. decembra 2016

7 vecí ktoré musíte stihnúť pred začiatkom roku 2017

Nový rok je pre mnohých z nás motivácia s niečim začať a v niečom sa zlepšiť.
Či už je to žiť zdravšie, plniť si sny, či začať cvičiť. Každý z nás ma niečo, čo chce zlepšiť a zmeniť. A nový rok je na to dokonale stvorený. Áno, je pravda, že začať žiť život, aký chcete, môžete každý deň. Ale na nový rok je to ľahšie, lebo motivácia zo strany okolia je vyššia. Tak už neváhajte a začnite tento rok robiť, čo vás baví a splnte si sny. Lebo kedy inokedy bude vhodnejšia chvíľa začať? Jediná  pravá vhodná chvíľa s hocičím začať je práve teraz. Ale ešte predtým ako sa pustíte do menenia svojho života a plnenia snov, prečítajte si týchto 7 vecí, ktoré by ste mali jednoznačne spraviť kým príde rok 2017.

Kúpte si diár
 Diár je dokonalé miesto pre vaše ciele a udalosti, môžete si tam zapisovať termíny písomiek do školy,počet odbehnutých kilometrov či čokoľvek iné.
Ak vám vaša motivácia nestačí a potrebujete každý deň prísun citátov, ktoré vás povzbudia pokračovať v plnení svojich snov, tak si kúpte motivačný diár. Keďže motivácia je veľmi dôležitá, vďaka tomuto diáru ju budete mať každý deň pri sebe. Motivačné diáre obsahujú miesto pre vaše týždenné či mesačné ciele, mnoho citátov a výziev.
Ak chcete začať s pravidelným cvičením a zdravším stravovaním, tak zvolte Fitness diár. V obchode nájdete veľa druhov takýchto diárov.
Ale podľa mňa najlepší je práve Fitness diár 2017 Moja cesta za zdrajvším ja. V tomto diári máte týždenný plánovač aktivít, citáty, recepty či rôzne výzvy.


Spravte si motivačnú nástenku/stenu
Toto je skvelý tip, ako budete mať všetky svoje sny počas celého roku stále pred očami. Najlepšie bude ak si túto nástenku umiestnite na nejaké viditeľné miesto. Na miesto, na ktoré sa každý deň pozriete. A teraz si vytlačte alebo vystrihnite fotky všetkého, čo chcete dosiahnuť. Ak chcete schudnúť, dajte si tam obrázok tela aké chcete mať. Ak sa chcete zlepšiť v učení a mať dobré známky, tak si vytlačte obrázok, kde sú knižky s nejakým motivačným citátom k učeniu. Ak chcete začať behať, nalepte si tam obrázok bežeckých topánok. Dajte tam jednoducho všetko, čo chcete. Či už sú to len maličkosti alebo veľké veci. Môžete k tomu pridať aj zoznam všetkých vecí napísaných na papieri.
V nasledujúcich obrázkoch uvidíte pár tipov ako na motivačnú nástenku :


Vypracujte si ročné a mesačné ciele
Človek s cieľom niečo dosiahne skôr ako ten bez cieľu. Lebo ten kto nemá cieľ ani nevie kam ide. Niečo chce ale nejde si poriadne za tým. Často stráca motiváciu. Ale tí čo majú pevne stanovený svoj cieľ, tak si idú vytrvale za ním. Preto si spíšte svoje ciele na celý rok a aj to čo pre to musíte spraviť. Ciele nie sú úplne ako predsavzatia. Predsavzatia sú len veci, ktoré si človek napíše 31.12 a mesiac sa toho snaží držať a postupom času na to zabudne. Ale ciele sú niečo dlhodobejšie a trvalejšie. Vyžadujú si každý deň vášho roku.
A keď si už tieto ciele vypracujete, dajte si ich na miesto, kde ich uvidíte. Ako som už spomínala vyššie, tak dobré miesto pre vaše ciele je motivačný diár či nástenka.


Vyhoďte z vašej izby všetko čo nepotrebujete
Neporiadok vo vašej izbe určite nie je niečo, čo by s vami malo ísť do roku 2017. A preto by ste si mali ešte pred začiatkom nového roku izbu poriadne upratať a zbaviť sa nepotrebných vecí. Určite aj vo vašej izbe sa nachádza kopa zbytočností, ktoré vôbec nevyužívate, ale aj tak ich máte. Či už sú to staré hračky, zošity zo základky alebo nevkusné blbosti, na ktoré len padá prach. Tohto všetkého by ste sa mali zbaviť. Ak neviete ako na to, tak mám pre vás 3 otázky:
Použili ste tú vec posledný rok?
Má táto vec nejaké reálne využitie do budúcnosti?
Mám k tomu citový vzťah, že by som sa toho nemohol/a zbaviť?
Ak ste odpovedali 3 krát nie tak by ste sa tej veci mali jednoznačne zbaviť a mali by ste uvolniť miesto pre nové veci. Keď vaša izba nebude prepchatá zbytočnosťami, bude hneď vyzerať viac poriadne.


Vyhoďte zo svojho života všetko a každého koho nepotrebujete
Tým teraz nemyslím, že sa s niekym máte prestať baviť len kvôli tomu, že ho v živote nepotrebujete. Chcem tým povedať len to, že by ste zo svojho života mali odstrániť ľudí, ktorý vám spôsobujú bolesť a negatívne vás ovplyvňujú. Lebo takýchto ľudí v živote v skutočnosti nepotrebujete. Keď zo svojho života vymažete ľudí, ktorý vám ubližujú, tak necháte priestor aby prišli lepší ľudia. Ľudia, ktorý vás budú mať radi takých ako ste, ktorý sa budu zaujímať a nebudú vás len tak ignorovať. Viem, že keď niekoho máte skutočne radi je ťažké sa ho vzdať. Ale ak vás ten človek ignoruje alebo je na vás stále len nepríjemný, tak sa on vás vzdal už dávno. Je to lepšia a menej bolestivá alternatíva. Aj keď sa vám to teraz nezdá, časom zistíte, že to tak je.

Doriešte všetky veci
Do roku 2017 nechoďte so žiadnymi nedoriešenými vecami. Jednoducho sa snažte v priebehu posledných dní tohto mesiaca vyriešiť všetko, čo ste v roku 2016 nestihli. Či už je to nejaký konflikt alebo niečo čo vás trápi a príde vám to nedoriešené. Choďte do roku 2017 s tým, že nič neľutujete a viete, že všetko čo sa stalo, sa stalo z nejakého dôvodu. Uzavrite všetko, čo už nemá význam a viac sa tým už nezaťažujte.

Napíšte si zhodnotenie roku 2016
Zoberte si papier a napíšte naň všetko dobré aj zlé, čo sa vám odohralo v živote tento rok. Napíšte naň ciele, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť. Dobrou pomocou pri spomínaní je galéria v mobile. Kedže väčšina z nám si fotí všetky zábavné a zaujímavé veci v živote. Keď to budete mať všetko spísané, pozrite sa na to a zhodnoťte svoj rok. Tento papier si môžete nechať ako pamiatku, za niekoľko rokov si môžete prečítať, čo ste v roku 2016 zažili.


Tak a keď toto všetko spravíte, ste pripravení do nového roku, do roku, do ktorého s vami nepôjde nič negatívne z toho predošlého. Tak tento rok  dobre využite a nikdy sa pri tom všetkom nezabúdajte usmievať :) Lebo úsmev je tá najkrajšia črta na človeku.

                                                                 -The Girl With Yellow Umbrella
                                                                     



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára